Jos Legierse

Jos is geboren in 1965 in Vlijmen en groeide op in Drunen, beide in de regio ’s-Hertogenbosch. Na de HAVO in Drunen, het HEAO in ’s-Hertogenbosch ging hij in 1985 naar Groningen om daar Bedrijfskunde te studeren. Na deze studie begon Jos als Finance trainee bij Ford waar hij ook commerciële en internationale ervaring opdeed; zo woonde Jos in de UK. Zijn laatste functie bij Ford was Finance Manager en na 12 jaar verliet hij Ford om als Interim Controller aan de slag te gaan. Alle opdrachten duurden minimaal 1 jaar en vaak was Jos lid van het MT bij zijn klanten.

Klanten waarvoor Jos werkte zijn o.a. ROC Eindhoven, Ford Amsterdam / Ford Retail Europe, Levi Strauss & Co / Dockers Europe, Ajax Chubb Varel, Mondo Minerals, Pivot Park – Life Sciences Community Oss, EPSN Workforce Group, en zijn laatste opdracht als zelfstandige deed hij bij GeesinkNorba in de rol van European Group Controller. Tegelijkertijd rondde hij zijn Executive MBA bij TIAS af met een afstudeeronderzoek met als titel “Improving Change Readiness”.

Hierna begon Jos als Managing Director bij Liebherr Maritime Benelux welke organisatie hij na 7½ jaar verliet om zich aan te sluiten bij Excellentum. Tegelijkertijd begon Jos als parttime docent Management Accounting & Control bij de Master in Controlling bij Avans+ in Breda.

Jos heeft als Algemeen en Financieel Manager / Directeur gewerkt in meerdere markten, spreekt vloeiend Nederlands, zeer goed Engels en goed Duits. Hij heeft een groot en breed netwerk, een brede interesse, met name in cultuurverschillen, en kan zich nieuwe situaties snel eigen maken. Zijn persoonlijke betrokkenheid is door alle klanten gewaardeerd, evenals zijn duidelijke communicatie en zijn pragmatische probleemoplossende aanpak. Collega’s waarderen Jos vooral voor de wijze waarop hij ze zowel ondersteunt als uitdaagt; Jos “cares & dares”.

Jos woont in Drunen met zijn 2 zonen Timon & Joris en zijn vrouw Bente. Hij speelt al nagenoeg zijn hele leven basketbal en is soms (dus te weinig ….) in de sportschool te vinden. Met de Drunense Duinen in zijn achtertuin is het logisch dat Jos daar vaak wandelt. Wie wandelt er eens met Jos mee?

Jos Legierse

Kantoor Breda

Graaf Engelbertlaan 75
4837 DS Breda
Tel: 076 410 0215

Kantoor Alkmaar

Comeniusstraat 2A
1817 MS Alkmaar
Tel: 072 820 0319

Kantoor Assen

Overcingellaan 17
9401 LA Assen
Tel: 076 410 0215

Kantoor Antwerpen

Kantoor Antwerpen
Ankerrui 9
2000 Antwerpen (B)